Tervetuloa uuteen Helmet-verkkokirjastoon!

Helmet-kirjaston uusi verkkokirjasto on pian valmis ja jo nyt asiakkaiden käytössä osoitteessa helmet.finna.fi. Verkko-osoite helmet.fi ohjaa uuteen verkkokirjastoon 8.4. alkaen.

Photo: Unsplashed/Aleksandra Kornilova

Uusi verkkokirjasto on aiempaa selkeämpi ja visuaalisempi. Uudistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota verkkokirjaston saavutettavuuteen ja mobiilikäyttöön.

Verkkokirjastossa voit hakea aineistoja, tehdä varauksia ja uusia lainoja, maksaa kätevästi kirjastomaksuja, kysyä neuvoa chatissa sekä päivittää asiakastietoja. Palvelussa on sisäänrakennettuna myös sähköinen kirjastokortti.

Verkkokirjastoon on saatu uutena ominaisuutena kirjautumisen muistaminen, joka on voimassa puoli vuotta kerrallaan.

Helmet-verkkokirjaston sisältö on kirjastohenkilökunnan kokoamaa ja ylläpitämää. Löydät verkkokirjastosta Helmet-kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat, tietoa kirjastojen tapahtumista ja palveluista sekä innostavat kirjallisuus-, musiikki-, elokuva- ja pelivinkit kaikenikäisille.

Suosittelulistojen lisäksi verkkokirjastossa on uutuuslistauksia ja nostoja kiinnostavista verkkosivuista. Listaukset ovat karuselleja eli niitä voi selata sivusuunnassa.

Voit käyttää uutta Helmet-verkkokirjastoa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Monikieliset palvelut -osiosta löydät tietoa kirjastosta myös muilla kielillä.

Helmet-verkkokirjasto käyttää alustanaan Finnaa, joka on Kansalliskirjaston ylläpitämä, yleisille kirjastoille maksuton verkkopalvelualusta. Suomen yleisistä kirjastoista jo 90 prosenttia käyttää Finna-pohjaista verkkokirjastoa.  

Helmet-kirjastossa tilastoitiin 6,8 miljoonaa verkkokirjastokäyntiä vuonna 2023. Helmet-kirjasto palvelee yli miljoonaa pääkaupunkiseudun asukasta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.