Kuntien yhteinen E-kirjasto muuttaa Helmet-kirjaston e-kirjastopalveluita

Kuntien yhteinen E-kirjasto avattiin myös pääkaupunkiseudun asukkaiden käyttöön 29.4.2024. E-kirjasto muuttaa Helmet-kirjaston e-kirjastopalveluita vuoden 2024 aikana.  

Henkilö lukee älylaitteeltaan hiekkarannalla.
Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää/Keksiagency

E-kirjastossa saat jatkossa käyttöösi e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä yhdessä sovelluksessa. Aineistot täydentyvät sitä mukaa kun suomalaiset kustantamot lähtevät yhteistyöhön mukaan. Aluksi E-kirjasto toimii vain mobiilisovelluksena.

Lainaajana et tarvitse kirjastokorttia, sillä palveluun mennään vahvalla tunnistautumisella eli esimerkiksi pankkitunnuksilla. Tunnistuksen yhteydessä sovellus tarkistaa, onko kotikuntasi mukana palvelussa. Helmet-kirjaston asiakkuus ei siis takaa pääsyä E-kirjastoon. Voit tarkistaa myös E-kirjaston verkkosivuilta, onko oma kotikuntasi liittynyt mukaan.

Mikä muuttuu Helmet-kirjastossa?

  • Ellibs-palveluun ei voi tehdä varauksia 29.4.2024 alkaen. Palvelu on käytettävissä kesän yli.
  • OverDrive/Libby-palveluun ei voi tehdä varauksia 1.7.2024 alkaen. OverDrive on käytettävissä vuoden 2024 loppuun saakka. Palveluun tullaan hankkimaan myös jonkin verran uutuuksia.
  • ePressin aikakauslehtipalvelu poistuu 1.7.2024.

E-kirjasto-palvelun tuottavat Kansalliskirjasto ja yleiset kirjastot yhteistyössä. Tällä hetkellä mukana on reilut 200 kuntaa, ja E-kirjasto palvelee 85 prosenttia suomalaisista. Vuonna 2025 mukaan tulee lisää kuntia.

Tutustu E-kirjaston usein kysyttyihin kysymyksiin.