Kesän kirjastomuistio

Helmet-kirjastojen aukioloajoissa on kesällä muutoksia. Tarkista aukioloajat oman kirjastosi sivuilta. Kirjaston asiakkaan kannattaa lukea kesänviettäjän kirjastomuistio, jossa on monta hyvää vinkkiä kesälle.

Lomalle mukaan 100 lainaa

Lomalukeminen ei hevillä lopu kesken: Helmet-kirjastojen asiakkaana voit saada mukaasi 100 lainaa ja tehdä 100 varausta. Lomalla on aikaa nauttia kirjoista, lehdistä, elokuvista, peleistä ja musiikista.

E-lainat eivät vie tilaa 

E-kirjastosta saat kirjoja, lehtiä ja musiikkia, olitpa kaupungissa tai mökillä, rannalla tai sisätiloissa. Lue lisää Helmet-verkkokirjaston e-kirjaston ohjeista.

Kirjastot ovat auki kesälläkin ja e-kirjasto 24/7

Monien kirjastojen aukioloajat poikkeavat kesällä normaalista. Katso Helmet-verkkokirjaston kirjastokohtaisilta sivuilta, miten oma kirjastosi ja kirjastojen omatoimiajat palvelevat kesällä.

E-kirjasto on avoinna koko kesän ympäri vuorokauden.

Muista uusia lainasi lomallakin

Omien lainojen uusiminen kannattaa muistaa lomallakin: se on helppoa mistä päin maailmaa tahansa. Tarvitset verkossa uusimista varten kirjastokortin numeron ja pin-koodin. Kirjaudu Helmet-verkkokirjastossa omiin tietoihisi ja uusi kaikki lainasi parilla klikkauksella. Lainat voi uusia viisi kertaa, jos niistä ei ole varauksia. Muistathan, että lainat voi palauttaa mihin tahansa Helmet-kirjastoon tai kirjastoautoon.

Entä jos varaukseni tulee, kun olen matkalla?

Jos et pääse noutamaan varauksiasi lomasi aikaan, sinun kannattaa ennen lomaa jäädyttää varauksesi loman ajaksi käyttämällä jäädytä-toimintoa. Muista myös aktivoida varauksesi loman jälkeen. Kirjaudu omiin tietoihisi ja valitse varauksen kohdalla “Jäädytä (keskeytä väliaikaisesti)”. Kun jäädytät varauksesi, se ei voi tulla noudettavaksi, ennen kuin poistat jäädytyksen. Kun palaat lomalta, poista jäädytys ja säilytät paikkasi varausjonossa. Lue tarkemmat ohjeet varausten jäädyttämisestä.

Jos kirjasto, jota tavallisesti käytät, on kesäaikana suljettuna, voit muuttaa varauksesi noutopaikan omissa tiedoissasi, mikäli varaus ei ole vielä matkalla suljettuun kirjastoon. Jos varaus on jo lähtenyt matkaan, voit noutaa sen, kun kirjasto on jälleen avoinna.

Mitä sitten, kun ei ole mitään tekemistä?

Tule kirjastoon! Kirjastoista löytyy koko kesän monenlaista puuhaa kaikille. Seuraa Helmet-kirjastojen tapahtumia verkkokirjaston tapahtumahaussa. Lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa monessa kirjastossa.

Nauti kesästä!

Kesälomalaisen muistion tärkein kohta on kesästä ja lomasta nauttiminen.

Helmet-kirjastot toivottavat asiakkailleen hyvää kesää!

Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää / Helsingin kaupunginkirjasto