En uppdatering av bibliotekssystemet påverkar Helmet-bibliotekens tjänster

Böle bibliotek i Helsingfors.

Bibliotekssystemets servrar för Helmet-biblioteken uppdateras onsdag 5.6 efter kl. 18. Uppdateringen påverkar bibliotekens och Helmet-nätbibliotekets tjänster 5.–6.6. Lån och reserveringar som väntar på avhämtning förfaller inte under dessa dagar.

Uppgifter om materialets tillgänglighet, inloggningen, reserveringen, förnyandet av lån och nätbetalningen i Helmet-nätbiblioteket är ur bruk under uppdateringen. Den traditionella Helmet-sökningen (WebPAC) och dess mobilversion (AirPAC) är ur bruk.

Den gamla Helmet-sökningen (Encore) och dess mobilversion (Encore Mobile) tas ur bruk i uppdateringen.

Uppdateringen påverkar bibliotekens öppettider

  • Biblioteken i Esbo har inget meröppet mellan 5.6 kl. 18 och 6.6 kl. 13. Kundservicetiderna är för övrigt normala. Ett undantag till detta är biblioteken i Gäddvik, Dalsvik och Bastvik, där det finns kundservice 6.6 kl. 9–16, det vill säga biblioteken är tillgängliga redan från och med kl. 9.
  • Även bibliotekens kundservicetider i Helsingfors är i övrigt normala, men inget meröppet förekommer under kvällen 5.6 och morgonen 6.6.
  • Biblioteken i Grankulla är i övrigt öppna normalt, men inget meröppet förekommer mellan 5.6 kl. 18 och 6.6 kl. 10.
  • 5.6 stängs biblioteken i Vanda redan kl. 18. Håkansböle bibliotek och Västerkulla bibliotek är onsdag 5.6 helt stängt för städdag och personalutvecklingsdag. Torsdag 6.6 Biblioteken i Vanda är i övrigt öppna som vanligt, men inget meröppet förekommer.

Bild: Satu Haavisto / Helsingin kaupunginkirjasto