Det att kommer inte att göras ryskspråkig version av det nya Helmet-nätbiblioteket 

I fortsättningen berättar man om ryskspråkiga tjänster och evenemang i det nya Helmet-nätbibliotekets Flerspråkiga tjänster-del.

Esbo stadsbibliotek ger ifrån sig sin specialuppgift som landsomfattande Ryskspråkiga bibliotek i slutet av 2024. Esbo har i över tio års tid upprätthållit Ryskspråkiga bibliotekets tjänster. Som del av Ryskspråkiga bibliotekets verksamhet har även Helmet-bibliotekets ryskspråkiga version och Ryskspråkiga bibliotekets egna sidor upprätthållits.

Eftersom Esbo ger ifrån sig specialuppgiften, så kommer det inte att göras ryskspråkig version av det nya Helmet-nätbiblioteket. Du kan fortfarande söka verk även med kyrillisk teckenuppsättning, men användargränssnittet är enbart tillgängligt på finska, svenska och engelska.

Det kommer inte att skapas en egen uppsättning sidor för Ryskspråkiga biblioteket på det nya Helmet-nätbiblioteket, eftersom inget enskilt bibliotek eller enhet får egen del av det nya nätbiblioteket. I fortsättningen berättar man om ryskspråkiga tjänster och evenemang i det nya Helmet-nätbibliotekets Flerspråkiga tjänster-del. Grundläggande information om Ryskspråkiga biblioteket, såsom kontaktuppgifterna, ser du i fortsättningen i det nya nätbibliotekets biblioteksregister, där du hittar även andra biblioteks kontaktuppgifter.